Uitgaan in Nederland

Uitgaan in Nederland

In Nederland is de afgelopen jaren veel veranderd in het uitgaansleven. Zo zijn er veel clubs geopend en gesloten, hebben we meer muziek en valt er veel meer te doen. De leeftijden zijn aangepast en nog veel meer. Vooral het laatste is onder jongeren een minpunt. Dit komt omdat het van 16 jaar naar 18 is gegaan. Bij sommige clubs moet je nog ouder zijn om naar binnen te kunnen. Het drugsgebruik is daarbij in de grote clubs niet veranderd. In de jaren 80 werd het uitgaan in Nederland een soort van geïntroduceerd en werd het voor Nederland allemaal net even anders. Vooral de grote clubs in Amsterdam was heel bekend en gewild die tijd. Eindelijk iets te doen voor jongeren in de avond. Iets wat ze met hun vrienden kunnen doen en zonder hun ouders. De clubs waren ook bekend onder criminelen. Hier werd dan ook veel geld mee verdient. Criminelen die voor veel geld dure flessen campagne bestelden. Sinds die tijd is het allemaal enorm veranderd.

Corona tijd

Het uitgaan in Nederland was ook enorm leuk totdat Corona er bij kwam kijken. Hierdoor zijn ook veel clubs failliet gegaan. Dit is vooral de wat kleinere vestigingen. Iedereen hoop ook dat er snel een eind komt met het virus en daar begint het ook op de lijken. De clubs kunnen namelijk alweer open gaan. Overdag kan je er al namelijk gezellig wat drinken met je vrienden en genieten van de gezelligheid wat er weer is. Tuurlijk kan het nog wel even duren voordat je ook in de avond naar de stad kan gaan want helaas zit er een bepaalde tijd op. Hij lijkt iedereen keer verzet te worden, daarom hopen mensen ook dat het steeds langer open blijft.

Iedere stad is anders

In iedere stad is uitgaan ook weer anders. Maar niet alleen in de stad kun je uitgaan. Ook kan je tegenwoordig in dorpen uitgaan. Het is dan wel minder groot, maar toch is het volgens veel mensen hartstikke gezellig. Iedereen herkend elkaar en het is een groot feest. In de stad is het alleen net wat anders. Het is veel groter en daarom zijn er ook veel meer mensen die je tegenkomt. Ook gaan mensen graag uit in andere steden. Een daarvan is Amsterdam. Dit komt omdat het uitgaansgebied er behoorlijk groot is. Ook trekt dit veel toeristen aan. Dit komt ook doordat je hier in Nederland wiet kan kopen. Dit is verboden in veel andere landen. Ook kan je in Amsterdam een rondje over de Wallen lopen wat voor veel toeristen aantrekkelijk is om te doen. Dit komt omdat het voor veel mensen een spannend gebied is en dat juist willen opzoeken.

sushil-nash-xuw-wfnW95Q-unsplash
MEER TE WETEN KOMEN